Kmín mletý
Kmín je známý především jako kuchyňské koření a zároveň jako lék už od ranného středověku.Kmín známe především jako tradiční koření, ale méně se ví o jeho léčivých účincích. Kmín mletý nebo drcený přidáváme do všech polévek a jídel z „nadýmavých“ zelenin, tím předcházíme zažívacím potížím. Objem: 60ml
Kmín přidáváme vždy do vody na vaření brambor, nejde jen o chuť, ale především neutralizuje škodlivý solanin obsažený hlavně v zelených a klíčících bramborách. Solanin může zhoršit zrak i způsobit srdeční potíže. Kmín mletý nebo drcený přidáváme do všech polévek a jídel z „nadýmavých“ zelenin, tím předcházíme zažívacím potížím. Kmín je močopudný a podporuje tvorbu mateřského mléka a je vhodný i pro kojence a malé děti při zažívacích potížích, usnadňuje také vykašlávání.
Žvýkání několika semínek odstraňuje zápach z úst. V aromatera- pii se používá kmínový éterický olej k inhalaci, obkladům a masážím při migréně, poruchách zažívání a nadýmání, zácpě a žlučových kamenech a zástavě menstruace a pro podporu kojení. V těhotenství se kmínový olej nesmí užívat a semena jako kořeni jen v malém množství.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.