Estragon
Pelyněk estragon (Artemisia dracunculus), též zvaný pelyněk kozalec se používá již od starověku jako léčivá rostlina, dále též jako koření. Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Objem: 60ml
Pelyněk estragon (Artemisia dracunculus), též zvaný pelyněk kozalec se používá již od starověku jako léčivá rostlina, dále též jako koření.
Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Používá se k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, při nakládání zeleniny, k přípravě estragonové hořčice, při nakládání okurek, do čínských a francouzských pokrmů, k rýži a vařeným rybám, do salátů, polévek a marinád. Jako koření se používají čerstvé i sušené listy, často spolu se stonky. Pokrmům dodává pikantně trpkou příchuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.