Anýz patří mezi nejstarší koření na světě, už v Egyptě se používal pro své léčiné účinky a skvělou chuť. Je příbuzný fenyklu, kmínu a kopru. Jeho chuť je sladce kořeněná, lidem nejčastěji připomíná lékořici či hašlerky s příchutí fenyklu. Objem: 60ml
Anýz patří mezi nejstarší koření na světě, už v Egyptě se používal pro své léčiné účinky a skvělou chuť. Je příbuzný fenyklu, kmínu a kopru. Jeho chuť je sladce kořeněná, lidem nejčastěji připomíná lékořici či hašlerky s příchutí fenyklu. Objem: 60ml
Badyán je koření, které vůní velmi připomíná anýz. Jsou to sušená souplodí s lesklými semeny pocházející ze stromu s názvem badyáník pravý (Illicium verum). Má jemnou vůni podobnou anýzu, kořenitě nasládlou chuť. Obsahuje až 5 % velmi ceněné silice anetol. Objem: 60ml
Badyán je koření, které vůní velmi připomíná anýz. Jsou to sušená souplodí s lesklými semeny pocházející ze stromu s názvem badyáník pravý (Illicium verum). Má jemnou vůni podobnou anýzu, kořenitě nasládlou chuť. Obsahuje až 5 % velmi ceněné silice anetol. Objem: 60ml
Bazalka (Ocimum) je rod rostlin z čeledi hluchavkovitých. Zahrnuje přibližně 60 druhů. Většina je rozšířena v Africe a Jižní Americe, několik druhů se však pěstuje po celém světě. Jedná se o stálezelené rostliny nebo keře s aromatickou vůní. Objem: 60ml
Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého (Laurus nobilis) používaný zejména jako koření. Původem je pravděpodobně z Malé Asie, dnes je vavřín pěstován v celém Středomoří. Jedním z největších producentů je Turecko.
Cena za 20ks.
Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého (Laurus nobilis) používaný zejména jako koření. Původem je pravděpodobně z Malé Asie, dnes je vavřín pěstován v celém Středomoří. Jedním z největších producentů je Turecko. Objem: 60ml
Cibule je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Používá se čerstvá, sušená i rozemletá na prášek. Objem: 60ml
Cibule je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Používá se čerstvá, sušená i rozemletá na prášek. Objem: 60ml
Cibule je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Používá se čerstvá, sušená i rozemletá na prášek. Objem: 60ml
Citronová kůra je čerstvě nastrouhaná nebo sušená kůra citrónu (plodu citroníku limonového). Její aroma se využívá při přípravě pečiva nebo třeba i svařeného vína. Výborná na ryby, do pomazánek a na čínské pokrmy. Objem: 60ml
Česnek kuchyňský (Allium sativum), též česnek setý, je druh celosvětově známého koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Objem: 60ml
Česnek medvědí (Ursinum) roste planě ve velké části Evropy. Listy jsou podobné listům konvalinek, ovšem s typickou vůní po česneku, přičemž chuť je mnohem jemněší než vůně. Je používán jako léčivá rostlina, zelenina a taktéž jako koření. Objem: 60ml
Česnek kuchyňský (Allium sativum), též česnek setý, je druh celosvětově známého koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Obejm: 60ml
Česnek kuchyňský (Allium sativum), též česnek setý, je druh celosvětově známého koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Objem: 60ml
Pelyněk estragon (Artemisia dracunculus), též zvaný pelyněk kozalec se používá již od starověku jako léčivá rostlina, dále též jako koření. Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Objem: 60ml
Plody fenyklu jsou zdraví prospěšným kořením. Mají charakteristickou vůni, lehce štiplavou, nasládlou chuť.Pro někoho i trpká nebo hořká chuť. Fenykl je velmi oblíbené koření hlavně ve francouzské a italské kuchyni. Objem: 60ml
Hřebíček se používá ke kořenění sladkých potravin, rýže a masa. Pro své výrazné aroma je i součástí mnoha aromatických směsí. Hřebíček má nasládlou chuť, která často přechází do chutě hořké. Objem: 60ml